top of page

Heling en ontspanning brengen, harten openen en mensen weer thuis laten komen bij zichzelf via klank en muziek. Dat is wat er in me leeft en ik uitdraag. Naast dat ik zelf m'n stem en klank instrumenten inzet ondersteun ik mensen zowel in groepen als individueel in het bevrijdingsproces van hun eigen stem en alle daarmee verbonden lagen en emoties.

Ik ben Sasja en oprichtster van Mayura waarbinnen ik zorg draag voor allerlei workshops en trajecten op het gebied van de helende stem, mantra zang, (klank-) meditaties, healing en concerten, Ik speel gitaar, fluiten, trommels en diverse klankinstrumenten waaronder ook de Tanpura. Ik heb me verdiept in de werking en bevrijding van ons meest authentieke instrument: De stem. Naast Mayura houd ik me graag bezig met schrijven, wandelen in de natuur, kruidengeneeskunde, meditatie, yoga, fotografie en ben ik mama van een prachtig zoontje.

 

Mayura ( मयूर ) is een woord uit het Sanskriet en betekend Pauw.

De pauw staat voor mij symbool voor de belichaming van alle kleurenpracht en krachten van onze natuur. Een pauw opent zich, danst en trotseert ermee naar dreigingen en belemmeringen op haar pad. Wij allen dragen deze kleurenpracht ook in ons en ik wens ieder de kracht toe om zich ervoor te openen. Muziek en klank zie ik als onze oer taal om dat proces bij te kunnen staan.

De diepe heling van muziek en klank heb ik zelf ook keer op keer mogen ondervinden in m'n leven. Zo is angst bijvoorbeeld jarenlang een hoofdthema geweest voor mij en ging ik daardoor op veel gebieden 'op slot' door het leven. Daarbij was ik hoogsensitief en kreeg ik vele 'spirituele' boodschappen en beelden door waar ik destijds geen raad mee wist. Ik ontwikkelde chronische hyperventilatie incl vele paniekaanvallen. Toen ik begin 20 was kwam dat tot een dieptepunt wat maakte dat ik niets anders meer kon dan het roer volledig omgooien. In dat heftige proces heb ik voor het eerst een gitaar opgepakt. En toen gebeurde er iets.

Zodra ik speelde en zong leken de dingen steeds meer op hun plek te vallen en begon alles meer te stromen. Ik gaf gehoor aan m'n binnenwereld en ik sloot 'mezelf' niet langer op, ik uitte me in klank. Tijdens m'n SPH studie begon ik muziek en coaching in te zetten binnen m'n contact met cliënten in de ouderenzorg en psychiatrie. Een baan in de kinderopvang en later in de gehandicaptenzorg als muziek agoog versnelde het proces om me via muziek te verbinden met de mensen om me heen. Ik werd steeds meer ervaringen rijker rondom de helende kracht van muziek. Juist met mensen die een beperking hadden en bijvoorbeeld niet konden praten bleek de wereld van klank een prachtige ingang.

  

Muziek opent daar waar geen woorden voor zijn.

Toen er later opnieuw een zwaar dieptepunt in m'n leven kwam waarbij ik te maken kreeg met een traumatische situatie en letterlijke doodsangst was ik gelukkig al 'gewapend' met de helende kracht van muziek. Ondanks m'n 'dichtgesnoerde keel' bleef ik zingen en dansen, vanuit m'n ziel gaf ik me bloot en liet ik m'n diepste pijn, rouw, angst, woede en eenzaamheid erin toe. Het was een intens zwaar proces maar ik bleef stromen en nam in de hele achtbaan voor het eerst ook een album op: 'Dream along'

Welke gebeurtenissen en vormen van angst en pijn er ook op ons pad komen, het is enorm bevrijdend als ze gezien, gehoord en toegelaten mogen worden. Binnenin de kern van al onze 'belemmeringen' kunnen we leren om de band met het kind in ons te herstellen welke ernaar verlangd om weer onbevangen en vrij in deze wereld te kunnen staan en het Nu te omarmen. Ongeacht alle ervaringen en de enorme uitdaging die van ons wordt gevraagd om dit te kunnen en durven in de huidige maatschappij. Enkel Zijn, stromend en je allesomvattende zelf laten klinken. Zonder oordeel, zonder druk, zonder angst.

Angst wordt verdreven door de klankkleuren die jij in wezen bent.

Ik werk vanuit overgave, leidend door m'n intuïtie voel ik de diepe connectie met onze oer bron. En die bron is voor mij de Liefde, de universele scheppingskracht. We zijn vrij. We zijn oneindig.

    ॐ

Namasté

Sasja zonder blur-09385.jpg

Werkervaring

 

- Muziekagoog, VGZ (2014 t/m 2017)

- Pedagogisch medewerker, BSO (2013 t/m 2014)

- ZZP'er ( bij)les, talen & muziek (2011 t/m 2016)

- Praktijk ervaringen in psychiatrie en inzet muziek

Opleidingen 

- De Helende stem & coaching (2015)

- Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2011)

   Afstudeerproject: Creatieve middelen bij rouw

Trainingen

- Neurologische muziektherapie (2015)

- Coaching & Training (2010)

Cursussen

- Kundalini Reiki (2020)

- Healing (2019)

- Aquarian Sadhana (2019)

- Klankschalen (2019)

- Therapeutic Art Life coach (2019)

- Kinderboeken & Creatief schrijven (2017)

- Mantra zang & begeleiding (2014)

- Intuïtieve ontwikkeling (2011)

-

Ik blijf mezelf ontwikkelen door het volgen van workshops, lezingen en me te verdiepen in boeken op het gebied van muziek ,healing, meditatie en sjamanisme. 

Ervaringen

“Sasja is de meest authentieke en liefste persoon die ik ooit ontmoet heb en dit meen ik oprecht. Ze is zacht en staat in haar eigen kracht. Doordat ze dit uitstraalt laat ze dat ook in mezelf leven. Ze is heel intuïtief en voelt goed aan wat iemand nodig heeft in het moment. Ze is gepassioneerd en heeft veel toewijding en is een multi-getalenteerde muzikante waarbij haar engelachtige stem het krachtigst is. Je kan je absoluut thuis voelen bij Sasja”

 

—  Farrah

bottom of page