top of page

Ruimte voor creatie klankIk scheur, verfrommel en gooi. Jarenlange herinneringen worden binnen enkele seconden gretig opgeslokt door de vlammen


Het voelde wat dubbel om het vuur op te zoeken tijdens de jaarwisseling met tegelijkertijd de diep schrijnende situatie in landen zoals Australië waar op dit moment prachtige kennis, natuur, huizen en wezens in 1 klap worden weggevaagd door een massale vlammenzee en er hartverscheurend wordt gesmeekt om water en regen. Maar met dit vuur zocht ik een oer oud ritueel op waarbij ik bewust koos voor wat ik erin los wilde laten. Dat wat me niet langer diende mocht zich gaan transformeren naar hernieuwde energie.


De dans van krullende randen en rode gloed

Ik staar naar de dans van krullende randen en rode gloed. De stapel brieven en papieren reduceren zich tot een letterlijk hoopje as. Af en toe blijft er een herinnering kleven, grijs geblakerd papier behoudt uitdagend haar vorm en de letters blijven leesbaar. Met niet meer dan een tikje van m'n vinger doorbreek ik die illusie en valt het geheel voorgoed in elkaar.

Iedere verbinding die we doorbreken maakt ruimte voor nieuwe energie

De energie die los komt is soms zwaar en verdrietig, soms verlichtend en luchtig. Terwijl ik de vlammen toe vertrouw dat ze hun weg verder vinden sta ik op. Ik adem de rook in, laat haar me vullen en met een harde klank breng ik alles weer naar buiten. Ik laat m'n emoties toe in de klanken die komen. Ik schreeuw hard en vurig en totdat de vlammen langzaam uitdoven evenals mijn klank en ik uitkom op 1 diepe toon waar ik m'n vrede in terug vind. Alles wat we loslaten, iedere verbinding die we doorbreken maakt ruimte voor nieuwe energie. Iedere oude klank die we laten klinken maakt ruimte voor een fris begin en nieuwe creatie. Dat wat zich al die tijd al wilde laten klinken in het hier & nu.
Als alles duister is

Ontsteek dan een lichtend vuur

Dat nooit meer dooft Oneindig vuur Oneindig licht Ontwaak ons in duisternis

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page